«Είναι τζάμι τα δεδομένα!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος εκτιμώντας τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογανανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

«Δε θέλω να πω ότι έχουμε κοιτάσματα, αλλά τα δεδομένα είναι άριστα ποιοτικά. Στο τέλος Μαϊου θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο κ. Λιβιεράτος, τονίζοντας ότι το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσει η παρουσίαση των σεισμικών δεδομένων με σκοπό την πώλησή τους.

«Μέσα στην άνοιξη θα παρουσιαστούν σε διεθνή συνέδρια τα δεδομένα αυτά και θα αρχίσει η διεθνοποίηση της παρουσίας των δεδομένων με σκοπό να ελκύσουμε ενδιαφερόμενες εταιρείες», ανέφερε ο κος Λιβιεράτος.

«Από το Μάιο θα έχουμε πολύ περισσότερο υλικό και το φθινόπωρο θα είμαστε πολύ κοντά να κάνουμε τις εκτιμήσεις, ώστε να γίνει η παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα το 2014, με απώτερο στόχο να μπουν οι αντλίες μέσα στην επόμενη δεκαετία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Είναι σπουδαίο για μένα ότι αρχίζει και χτίζεται η ομάδα μέσα στο υπουργείο που μπορεί να χειριστεί αυτά τα δεδομένα. Χάρηκα χτες και χαμογέλασα μπροστά σε μια ομάδα νέων επιστημόνων που έχουμε δημιουργήσει», κατέληξε ο κ. Λιβιεράτος.