Συνεχείς είναι οι διεργασίες στην Κύπρο για την κατάρτιση ενός σχεδίου Β’ μετά από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιβολή φόρου στις καταθέσεις από την κυπριακή Βουλή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για δανειακή στήριξη της Κύπρου από τη Ρωσία, μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, με το πέρας του πρώτου γύρου συνομιλιών του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ.

Η συνάντηση των δύο διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ έχει συμπεριλάβει, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες, καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου.

Ο κ. Σαρρής δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση και πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. «Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση, τονίσαμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», ανέφερε μετά από τη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ.

«Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες προκειμένου να βρούμε μια λύση, με την οποία ελπίζουμε να τύχουμε κάποιας στήριξης», ανέφερε ο κύπριος ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας πως κατά τη σημερινή συνάντηση «δεν υπήρξαν προσφορές, τίποτα συγκεκριμένο».

«Είμαστε ευτυχείς που έγινε μια καλή αρχή», είπε ο κ. Σαρρής.

Η Κύπρος έχει ζητήσει από τη Ρωσία πενταετή παράταση του υφιστάμενου δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016 καθώς και μείωση του επιτοκίου που βρίσκεται στο 4,5%.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr