«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε για την Κύπρο», δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, εκφράζοντας έτσι την ανησυχία του ακόμα και για έξοδο από το ευρώ αν επιδεινωθούν οι εξελίξεις που αφορούν στη Λευκωσία

Η Βιέννη ελπίζει ότι η Κύπρος θα βρει ένα τρόπο για να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά η μοίρα της βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησής της, τόνισε ο κ. Βέρνερ Φάιμαν, επισημαίνοντας πως «κάθε χώρα παίρνει τις δικές της αποφάσεις και κανένας δεν θα τους το αφαιρέσει αυτό».

Αφού απορρίφθηκε χθες το βράδυ το διεθνές σχέδιο διάσωσης του νησιού με τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, ο Φάιμαν δήλωσε ότι προτιμά μια λύση που να μην πλήττει τους μικροκαταθέτες τόσο στην Κύπρο, όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Μιλώντας έπειτα από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε πως η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και πως ελπίζει ότι η Κύπρος θα βρει μια λύση και θα παραμείνει στο ευρώ.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.