Η μετοχή της HP παρουσίασε σημαντική άνοδο, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η γνωστή εταιρία ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων, που βασίζονται σε συνολικά έσοδα που έφτασαν τα 28,4 δισ. δολάρια.

Τα συγκεκριμένα νούμερα, ξεπέρασαν τις προσδοκίες και της ίδιας της εταιρίας, όμως συνεχίζουν να παρουσιάζουν πτώση από προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε μείωση 16% των κερδών και 6% των εσόδων σε σχέση με πέρυσι. Η συγκεκριμένη μείωση, σίγουρα οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά και στην πτώση γενικά της ζήτησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρος στο οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο η HP.

Δεν αποτελεί έκπληξη, το γεγονός πως το μοναδικό τμήμα της εταιρίας που παρουσίασε άνοδο, ήταν αυτό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (παρά το γεγονός ότι ο όγκος χρηματοδότησης παρουσιάζει επίσης πτώση).
Εκτός από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα, η πρόεδρος και CEO της Hewlett-Packard, Meg Whitman, φρόντισε να δώσει επιπλέον κίνητρο στους επίδοξους επενδυτές, τονίζοντας πως «η εταιρία θα φέρει μια σειρά από νέα προγράμματα και ανατρεπτικές καινοτομίες στην αγορά κατά τα επόμενα τρίμηνα, και αναμένουμε τα οφέλη από την αναδιάρθρωση θα επιταχύνει μας μέσω φορολογικών ρυθμίσεων το 2013».