Η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε νέες δυσκολίες το επόμενο διάστημα, αναφέρεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Eurobank, με τους αναλυτές της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας να επισημαίνουν ότι μολονότι η επόμενη δόση από τα δάνεια της τρόικας είναι εξασφαλισμένη, εντούτοις παραμένουν μια σειρά «αγκάθια» στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως η «τρύπα» στα δημόσια έσοδα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, τα «ανοικτά» θέματα για την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης της τρόικας περιλαμβάνουν την ανησυχητική πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού και τα μέτρα ανακοπής της συγκεκριμένης τάσης.

Επίσης, πρέπει να γίνουν ακόμα σημαντικά βήματα για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν στην αναμόρφωση της δικαιοσύνης στην εξυγίανση της αγοράς ενέργειας και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος εσόδων 2,6 δισ. ευρώ για το 2013.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι «η ανεργία συνεχίζει την εκρηκτική της πορεία, στο 27% του ενεργού πληθυσμού τον Νοέμβριο του 2012» και εκτιμάται ότι η καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου 2013 θα εγκριθεί από το Euro Working Group την 21η Φεβρουαρίου 2013.