Ανώτατο συντελεστή 40% για εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ ζητεί το ΔΝΤ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εγείροντας εντάσεις σε μια σειρά από επιμέρους θέματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup όπου θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο στους εκπροσώπους της τρόικας.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να φέρει το νομοσχέδιο μαζί του στο Eurogroup για συζήτηση, ενώ το θέμα εξετάσθηκε και χθες το βράδυ σε συνάντηση του τοποτηρητή του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα με τον κ. Στουρνάρα.

Η τρόικα δεν είναι ικανοποιημένη με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση και προβλέπει συντελεστές φόρου 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα επόμενα 15.000 και 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Ζητά δε αλλαγές στους συντελεστές και ειδικά για τον ανώτατο συντελεστή 40% θεωρεί πως πρέπει να επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ, ώστε να μην προκύπτουν δυσανάλογες επιβαρύνσεις.

Το θέμα εξετάσθηκε χθες τα μεσάνυχτα σε έκτακτη σύσκεψη συνεργατών του Πρωθυπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του νομοσχεδίου.