Deutsche Welle: Η Ελλάδα καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις

Το κλίμα στην ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει, σημειώνει το δημοσίευμα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:17
16/02/2019
Deutsche Welle: Η Ελλάδα καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις
4
loading

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις. Ακόμη και αν αυτό δεν έχει ακόμη καταστεί συνείδηση για τους Έλληνες πολίτες», γράφει η Deutsche Welle.

Tο δημοσίευμα αναφέρει ότι για την πλειονότητα των Ελλήνων αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι το σημαντικότερο ζήτημα για τη χώρα τους είναι η προσέλκυση επενδύσεων, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως επισημαίνεται, παρά το γεγονός ότι δεν απέχει πολύ η εποχή των μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους εναντίον του «ξεπουλήματος της χώρας», στο μεταξύ το κλίμα έχει μεταβληθεί και οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει ότι η ανάληψη των δημόσιων επιχειρήσεων από ξένους επιχειρηματίες δεν έχει μόνιμο και αιώνιο χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο ακολουθεί ειδικότερη αναφορά στις δραστηριότητες του οργανισμού Enterprise Greece, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γρηγόρη Στεργιούλη, να δηλώνει σχετικά: «Η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Και θα συνεχίσει επίσης έτσι».

Η Deutsche Welle επισημαίνει ότι ο εν λόγω οργανισμός που ιδρύθηκε το 2014, ως διάδοχο σχήμα του προηγούμενου αντίστοιχου θεσμού με την επωνυμία «Invest in Greece», λειτουργεί ως ΕΠΕ παροχής συμβουλευτικών και προωθητικών υπηρεσιών, στην οποία συμμετέχει και το ελληνικό δημόσιο. Μέσω του συγκεκριμένου θεσμού επιδιώκονται δύο στόχοι: αφενός να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις και αφετέρου να επεκταθεί η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Όπως δηλώνει και ο κ. Στεργιούλης, ο πρώτος στόχος είναι και ο δυσκολότερος ως προς την επίτευξή του, λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων και παρά τα πολλά βήματα που έχουν ήδη συντελεστεί κατά τα προηγούμενα χρόνια με την εισαγωγή και καθιέρωση πολλών μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλονται για την εξυπηρέτηση της παραπάνω στοχοθεσίας, γίνεται αναφορά και στην ανάπτυξη μίας νέας στρατηγικής προς την διευκόλυνση των ελληνικών τραπεζών να αντιμετωπίσουν το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παράλληλα, ο επικεφαλής του οργανισμού επισημαίνει ότι η λίστα των ξένων επενδυτών που έχουν ήδη εγκαταστήσει τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα είναι μεγάλη, ενώ οι δραστηριότητές τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας: τουρισμό, ακίνητα, υγεία, ενέργεια, logistics και τεχνολογίες επικοινωνίας.

Τέλος, όπως λέει ο κ. Στεργιούλης, καταγράφεται εντεινόμενο ενδιαφέρον από πλευράς πολυεθνικών εταιρικών ομίλων και υψηλές είναι οι προσδοκίες για την δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας από το χώρο των υπηρεσιών. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος και για την πορεία των εξαγωγών της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η διψήφια άνοδος που σημειώθηκε κατά το 2017 και το 2018 σηματοδοτεί την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ανεξαρτητος

  Όντως το κλίμα έχει αλλάξει με τους αλλοδαπούς κατ άλλους πρόσφυγες που κυκλοφορούν εντελώς ανεξέλεγκτο στους δρόμους των πόλεων. ΣύΡίο Αφγανοι Πακιστανός και κάθε καρυδιάς καρύδι είναι επτά στους δέκα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αυτές είναι λοιπόν οι ξένες επενδύσεις που ευαγγέλιζεται για την χώρα μας η μεγάλη Γερμανική εφημεριδα .Χαρά σε μας που θα δούμε και καμιά άσπρη μέρα.

 2. avatar Cole nine days

  Επενδύσεις με μισθούς πείνας και συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και ανομίας.
  Κάψε με γιάννη κι΄άλειψέ με μέλι για να γιάνει , δηλαδή.

 3. avatar γραφουν τα αδελφακια

  Tον στηριζετε οσο μπορειτε με δημοσιευματα και αλλα... Θα ηταν καλο ομως να μας πειτε ΜΙΑ ξενη επενδυση που εγινε τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα.

 4. avatar Σμτ

  Αφγανοί Συριοι Μαροκινοι Νιγηριανοί μεγάλο επενδυτές έχουν φέρει άλλο αέρα στο επιχειρείν στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει