Τις αμφιβολίες της κυβέρνησης της Ουγγαρίας για το κατά πόσον μπορεί να συνάψει μία συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την δανειοδότηση της χώρας, εξέφρασε ο Μιχάλι Βάργκα, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ.

Ο διαπραγματευτής της Βουδαπέστης, μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία, είπε χαρακτηριστικά πως «η ζωή θα συνεχιστεί» ακόμη και εάν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα, ο οποίος εκτίμησε ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για να μειώσει το έλλειμμά της στον προϋπολογισμό, είναι αντίθετα με τις προτάσεις του ΔΝΤ.

«Θα το θεωρούσα καλό παρ’ όλ’ αυτά να συμφωνήσουμε διότι θα υπήρχε κάποια μικρή επίδραση από μια τέτοια συμφωνία. Οι ξένοι επενδυτές που αγοράζουν κρατικά χρεόγραφα θα αισθάνονταν πιο ασφαλείς», πρόσθεσε ο Βάργκα.

Ο Βάργκα επισήμανε ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές οι οποίες καθιστούν δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας. «Εργαζόμαστε για… να υπάρξει σύγκλιση των απόψεών μας, και να καταφέρουμε το ΔΝΤ να αποδεχθεί ή να αντιληφθεί γιατί η ουγγρική κυβέρνηση λαμβάνει ορισμένες συγκεκριμένες αποφάσεις», δήλωσε.