Στις αγορές για 9 δισ. ευρώ βγαίνει αύριο η Ισπανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που αναφέρει ότι αύριο θα δημοπρατηθούν 12μηνα ομόλογα 4,5 δισ. ευρώ και 18μηνα ομόλογα επίσης ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα επιμένουν οι φήμες ότι η Ισπανία δε θα γλιτώσει την προσφυγή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση Ραχόι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώτερους ευρωπαίους αξιωματούχους, η Μαδρίτη θα κάνει επίσημο αίτημα το Νοέμβριο, το οποίο μάλιστα θα συζητηθεί στο πλαίσιο ενός ενιαίου πακέτου που θα περιλαμβάνει αναθεωρημένο πρόγραμμα για την Ελλάδα, καθώς και πακέτο διάσωσης για την Κύπρο.

Μία συνολική λύση φαίνεται να ζητούν η Γερμανία και οι σύμμαχοί της ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν συχνά στα Κοινοβούλιά τους και να συζητούν επώδυνα πακέτα διάσωσης για άλλες χώρες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, Γερμανοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν πει ότι θα πουν ναι στην Ισπανία μόνο αν είναι θέμα ζωής ή θανάτου.