Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Η φράση που άκουσαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου από τους δανειστές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:22
06/11/2018
Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
4
loading

Αρνητικά αντιμετωπίζουν οι δανειστές το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr η φράση που άκουσαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ήταν «forget about it…» επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές εμφανίζονται προς το παρόν να έχουν βάλει πάγο στο κυβερνητικό σχέδιο για την ενεργοποίηση μιας νέας ρύθμισης στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι που χρωστούν στην Εφορία και αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

«Αυτή τη στιγμή η κουβέντα που έχει ανοίξει για μια νέα ρύθμιση οφειλών κάνει τεράστιο κακό και στην ΑΑΔΕ και στο υπουργείο Εργασίας». Το αντίκτυπο είναι πιθανόν να αποτυπωθεί στις εισπράξεις αφού όσο παραμένει στο τραπέζι η συζήτηση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων τόσο οι φορολογούμενοι θα παγώνουν ή θα αναβάλουν τις πληρωμές τους στα κρατικά ταμεία. Στο 9μηνο οι φορολογικές εισπράξεις από τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 430 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα, το θέμα παραμένει και εξετάζεται. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Στις Βρυξέλλες πάντως δεν βλέπουν με καλό μάτι μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα παζάρια με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιδιώκοντας να τους πείσει να δεχθούν μια νέα ρύθμιση την οποία θέλει να εντάξει στις παροχές που ανοίγουν τον δρόμο προς τις κάλπες.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται ειδική επιτροπή και θα παρουσιαστεί στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκεται σε φάση κατάρτισης.

Αφορά μια νέα έκτακτη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι αποκλείονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού, π.χ. όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους. Η ρύθμιση κινείται στα πρότυπα του εξωδικαστικού. Ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να φθάνει τις 120, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΑΛΕΞ ΗΒ

  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ Η ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ,ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΕΤΣΙ

  1. avatar τριαλαρο

   κανονικά θα έπρεπε να δηλώνεις στην εφορία με το που γράφεσαι για πρώτη φορά και αρ. λογαριασμού τραπέζης, αλλά νομίζω ότι δεν υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο για να γίνει. Καιρός θα έλεγα είναι να το αλλάξουν.
   Στη γερμανία όλα τα συστήματα είναι ονλαιν, με το που ανοιγεις λογαριασμό και πιάνεις δουλειά τσουυυυπ το μαθαίνει η εφορία και στα παίρνει τα χρήματα από τον μισθό απευθείας. Στο τέλος του χρόνου αν κάνεις τα χαρτιά σου, δεν είσαι υποχρεωμένος, έχεις συνήθως επιστροφή φόρου. Και όταν λέμε επιστροφή φόρου μιλάμε για περίπου μισό γερμανικό μισθό(ολόκληρο ελληνικό).

   1. avatar Leo1

    Με λίγα λόγια, να βάλω στον τραπεζικό μου λογαριασμό συνδικαιούχο και την εφορία!! Να δουλεύω εγώ και να τα τρώμε οι δυο μας... Να την παντρευτώ. Κι σαν τελειώνουν θα πρέπει εγώ να κόψω το κεφάλι μου να βρω χρήματα, ενώ, αν περισσεύουν θα τα μοιραζόμαστε. Καλό! Πώς και δεν το ΄χα σκεφτεί!

 2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Βγήκαμε απο τα μνημόνια.
  Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει