«Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ» έχει τίτλο σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας Libre Belgique που φιλοξενεί δισέλιδη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέντευξη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνει ότι ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2014, είναι «εφικτός και ρεαλιστικός» και εκφράζει την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2011.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι στο τέλος του 2010 θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή του κλίματος, εκτιμώντας πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές στη διάρκεια του 2011.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν προβλέπεται η λήψη νέων μέτρων το 2010 και το 2011, σημειώνει, ωστόσο, ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή αυτών των μέτρων.

Ο υπουργός οικονομικών τονίζει στη βελγική εφημερίδα ότι η φορολογική προσαρμογή και η ανάκαμψη της οικονομίας είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει μια δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία επτά στους δέκα νέους σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει την ανησυχία του, σημειώνοντας ότι «μια οικονομία και μια κοινωνία που δεν μπορούν να δώσουν ευκαιρίες εργασίας στους νέους, αντίστοιχες των προσόντων που απέκτησαν με δυσκολία, είναι αποτυχημένες».