Εγκύκλιο στην οποία περιλαμβάνονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων προς το Δημόσιο οφειλών, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι πληρωμές των οφειλετών.

Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε, τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν:

– σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων (100% εάν γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού ή 50% εάν καταβληθεί σε 45 δόσεις).

Προϋπόθεση η άμεση καταβολή όλων των δόσεων σαν να είχε ενταχθεί τον Οκτώβριο του 2010 (αν ενταχθεί τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλει 22 δόσεις για να μπορεί να διεκδικήσει τις υπόλοιπες 23).

– σε 48 δόσεις, χωρίς μείωση των προσαυξήσεων.

Οι δόσεις θα ξεκινούν από 100 ευρώ και στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αρκεί να έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έληξαν.

Τέλος, αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης για πάνω από τρεις μήνες, η ρύθμιση παύει να ισχύει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.