Μέχρι επτά οι δόσεις στην εφορία

Εντός της εβδομάδας κλείνει το θέμα της σταδιακής αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:20
06/08/2012
Μέχρι επτά οι δόσεις στην εφορία
3
loading

Σήμερα στις 8 το πρωί εξέπνευσε η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής των εντύπων Ε1 μέσω του συστήματος Taxinet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Σε εκκρεμότητα παραμένει η εκκαθάριση 220.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων που αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων.

Από αυτές οι 120.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί χειρόγραφα στις εφορίες και η εκκαθάριση τους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ 100.000 δηλώσεις που έπρεπε να υποβληθούν ηλεκτρονικά δεν έχουν κατατεθεί στο Taxinet. Ουσιαστικά δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση σχεδόν το 2% των φορολογουμένων.

Εντός της εβδομάδας θα κλείσει και το θέμα της σταδιακής αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος με την τρόικα να ξεκαθαρίζει στη κυβέρνηση ότι η απόδοση των φόρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2013.

Με βάση το σχέδιο που είχε εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών ο φόρος θα μπορούσε να εξοφληθεί σε έως και δέκα μηνιαίες δόσεις για τους φορολογούμενους που έχουν συνολικό ετήσιο εισόδημα έως 100.000 ευρώ.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την τρόικα η οποία ζήτησε δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα για να δώσει το «οκ» για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων έως και σε 7 δόσεις.

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα περιλαμβάνουν έως και τρεις φόρους: Το φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης (που υπολογίζεται με συντελεστές 1%-4% σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ) και το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για όσους έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar mak_par

  Τα εκκαθαριστικά που έχουμε λάβει κατανέμουν το ποσό υποβολής σε 3 ΔΙΜΗΝΙΑΙΕΣ δόσεις , τουτέστιν σε 6 μηνιαίες. Τι είναι λοιπόν όλα αυτά που γράφονται κι ακούγονται ; Οι δέκα δόσεις που θα γίνουν 7 !!!! Όλος ο ντόρος γίνεται για μια ΜΗΝΙΑΙΑ δόση παραπάνω ; Αυτή είναι η ουσία της επαναδιαπραγμάτευσης κι αυτό είναι το δείγμα γραφής; Αυτή είναι η ουσία του περιεχομένου της νέας πολιτικής κι αυτό είναι το επίπεδο ενημέρωσης ; Γιατί υποβαθμίζουν κάποιοι τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας; Επιτρέψτε μου να υποβάλλω τα πιο θερμά και ειλικρινά μου συλληπητήρια προς όλους τους ενδιαφερομένους.

 2. avatar George

  Πότε επιτέλους αυτότο κράτος θα πάψει να είναι υπόλογο απέναντι σε όλους τους συνεπείς πολίτες του και θα ξεκινήσει την παραδειγματική τιμωρία αυτών που αδιαφορούν για τους νόμους και τις υποχρεώσεις τους, όπως την καταβολή φόρου ?

  1. avatar zibro

   οταν αυτοι οι συνεπεις-κοροιδα ξυπνησουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει