Άλμα έως και 6% σημείωσε νωρίτερα η μετοχή της Deutsche Bank ύστερα από δημοσίευμα στο περιοδικό WirtschaftsWoche ότι η JPMorgan και η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ίσως ενδιαφέρονται για την απόκτηση ποσοστού στη γερμανική τράπεζα.

Το οικονομικό εβδομαδιαίο περιοδικό, επικαλούμενο πηγές στην τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανέφερε επίσης ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε συναντηθεί με τον Άξελ Βέμπερ, τον πρώην επικεφαλής της Bundesbank που είναι τώρα πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας UBS, για να ακούσει τις απόψεις του για την Deutsche Bank. Η UBS και η JPMorgan δεν είχαν να κάνουν άμεσα κάποια δήλωση επί του θέματος, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Εκπρόσωπος της ICBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι η Μέρκελ είχε ζητήσει την άποψη του Βέμπερ για την Deutsche Bank.

«Εκπλαγήκαμε που μάθαμε για το δημοσίευμα για μια υποτιθέμενη συζήτηση μεταξύ της καγκελαρίου και του κ. Βέμπερ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Είναι εντελώς υποθετικό και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί».