Στη διαβεβαίωση ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συζητήθηκε στο σημερινό Eurogroup, προχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο επικεφαλής του, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε πως «υπάρχει μια αδιάσειστη επιθυμία στην Ευρωζώνη για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Ο κ. Γιουνκέρ επεσήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ενώ σημείωσε εμφατικά ότι το Eurogroup δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης των στόχων του Μνημονίου κάτω από εξαιρετικές συνθήκες.

Διαβεβαίωσε πως το 1 δισ. ευρώ που είχε παρακρατηθεί από το ποσόν των 5,2 δισ. θα δοθεί πριν από το τέλος Ιουνίου.

Αναφορικά με την Ισπανία, σημείωσε ότι η ΕΕ στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για την στήριξη του τραπεζικού τομέα της χώρας και ότι θα πρέπει να προχωρήσει γρηγορότερα η διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο Ολι Ρεν σημείωσε ότι «θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ», αλλά τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πως η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη σχέση. Δεν μπορεί να δουλέψει αν δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μια χώρα. Τόνισε ότι θέλει την επιστροφή της χώρας σε ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη.