Τις προτάσεις της επί του νέου αναπτυξιακού νόμου διατυπώνει η ΓΣΕΒΕΕ σε επιστολή που απευθύνει προς τη υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες χαρακτηρίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις «κλειδί»  για τη «στροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά πως το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου κινείται σε ορθή κατεύθυνση ενώ «ιδιαίτερα θετική» κρίνεται η δυνατότητα που παρέχεται στο αρμόδιο Υπουργείο να πραγματοποιεί ειδικές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας μέσω των ειδικών καθεστώτων, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 11. «Το εν λόγω άρθρο», τονίζει η Συνομοσπονδία, «καθιστά τον νόμο ιδιαίτερα ευέλικτο με δυνατότητα να προσαρμόζεται με βάση τις εκάστοτε συγκυρίες και να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα ζητήματα επιχειρηματικής δραστηριότητας». Επιπλέον, θετικά κρίνεται η σύσταση του Συμβουλίου Παρακολούθησης και Αξιολόγησης της Εφαρμογής του Επενδυτικού νόμου, το οποίο αποτελεί αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ.

Ωστόσο είναι σαφές, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, πως «πρόκειται απλά για Επενδυτικό νόμο και όχι Αναπτυξιακό, καθώς το αναπτυξιακό ζήτημα είναι ευρύτερο».

«Επομένως, το βασικό ζητούμενο αναζήτησης και εφαρμογής ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου συνεχίζει να παραμένει καθώς ο νόμος κατατίθεται σε μια χρονική περίοδο όπου είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με στόχο αφενός την έξοδο από την κρίση και αφετέρου την εξασφάλιση μιας μακροχρόνιας και βιώσιμης ανάπτυξης», επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

Η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το νέο αναπτυξιακό νόμο ολοκληρώθηκε χθες. Για το σχέδιο νόμου πατήστε εδώ.