Σε παρότρυνση των ομολογιούχων που κατέχουν ελληνικούς τίτλους ξένου δικαίου που δεν έχουν υπαχθεί ακόμη στο PSI να το πράξουν, προχώρησαν σήμερα με κοινή τους δήλωση οι συν -πρόεδροι της Συντονιστικής Επιτροπής των ιδιωτών, Τσάρλς Νταλλάρα και Ζαν Λεμιέρ, χαιρετίζοντας το καταγεγραμμένο υψηλό ποσοστό συμμετοχής στο PSI που πλέον ανέρχεται άνω του 96%.

Στη σχετική δήλωση αναφέρονται τα εξής:

«Καλωσορίζουμε τη συνεχή πρόοδο που κάνει η Ελλάδα προς την οριστικοποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για την αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής είναι τώρα πάνω από 96%, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση.

Το πολύ υψηλό επίπεδο συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης πλειοψηφίας των επενδυτών που εθελοντικά αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή του χρέους, αντανακλά την άποψη πολλών επενδυτών ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της ανταλλαγής αντιπροσωπεύουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η πλήρης συμμετοχή όλων των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στην ανταλλαγή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα να επικεντρωθεί στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Θα βοηθήσει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προς όφελος όλων, και θα διευκολυνθεί τη διαδικασία αποκατάστασης της πιστοληπτικής ικανότητας στην Ελλάδα».