Αποκαλύψεις για όσα γίνονταν στο Eurogroup για την Ελλάδα έκανε κατά την τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος του Eurogroup, ο Γ.

Όπως δήλωσε την περίοδο της κρίσης του 2015 για την Ελλάδα, δεν ήταν η Γερμανία αυτή που επέμενε για ένα προσωρινό Grexit, αλλά περισσότερο χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς «είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα».

Ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ καλή ιδέα το Grexit, αντιθέτως θεωρούσε πως ήταν ένα πραγματικά καταστροφικό και τεράστιο λάθος.

Ωστόσο τώρα, σχολιάζει, η Ελλάδα δεν παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και ετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα φέτος.

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ασφαλώς ο Τσακαλώτος, έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα είναι πιο εύκολα από τότε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», επεσήμανε.

Παραδέχθηκε ότι ορισμένα από τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρει η Ελλάδα ήταν ακραία, αλλά οι συζητήσεις τώρα έχουν στραφεί στις μεταρρυθμίσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.