Η Ευρώπη, η επισφαλής οικονομική κατάστασή της και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών της G20, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν απόψε στο Μεξικό.

Οι εκπρόσωποι των είκοσι πλούσιων και αναδυόμενων χωρών θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα του Μεξικού για να συζητήσουν την οικονομική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από την ένταση στις αγορές και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Το θέμα του ελληνικού χρέους και οι ενέργειες της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτιμάται ότι θα απασχολήσουν τους υπουργούς και τους Κεντρικούς Τραπεζίτες.Οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τριών χωρών της ευρωζώνης που μετέχουν στην G20 (Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία) αναμένεται να διαβεβαιώσουν τους εταίρους τους πως θα ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι στην επέκταση της κρίσης.

Οι υπουργοί όλων των χωρών κάνουν λόγο για ένα τείχος ασφαλείας. Όμως, από αυτήν την άποψη, το χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιείται αυτή η σύνοδος της G20 δεν είναι το ιδανικότερο: θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 1 και 2 Μαρτίου, η οποία θα πρέπει να καθορίσει το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) που θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο.