Ανυποχώρητος στην μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και διαλλακτικός στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εμφανίζεται ο επικεφαλής του προγράμματος για την ελληνική οικονομία Πόλ Τόμσεν, με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή». Προτείνει επίσης το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και την απόλυση υπαλλήλων.

Τονίζει την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους ώστε να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα θέτει θέμα «περιορισμού του κατώτατου μισθού», έστω προσωρινά, επισημαίνοντας ότι στην Ισπανία και την Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος.

Προτείνει, επίσης, το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και την απόλυση υπαλλήλων και επισημαίνει τη σημασία της δέσμευσης των πολιτικών αρχηγών να τηρηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Τέλος, αναφέρεται σε λάθη που έγιναν, όπως η έμφαση που δόθηκε στη φορολογία και τάσσεται εμμέσως υπέρ της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές, με το επιχείρημα ότι «δεν θέλουμε το κράτος να διοικεί τις τράπεζες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.