Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα από την Amazon να καταβάλει περίπου 250 εκατ. ευρώ σε φόρους στο Λουξεμβούργο, λέγοντας ότι απολάμβανε αθέμιτα φορολογικά προνόμια από το 2003.

«Το Λουξεμβούργο παρείχε παράνομα φορολογικά προνόμια στην Amazon. Ως αποτέλεσμα αυτού, σχεδόν τα τρία τέταρτα από τα κέρδη της δεν φορολογήθηκαν», ανέφερε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Τα 250 εκατ. ευρώ είναι λιγότερα από την εκτίμηση των 400 εκατ. ευρώ, που είχε υπολογίσει η Βεστάγκερ, όπως δήλωσαν κάποιες πηγές πέρυσι στο Reuters. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κομισιόν πρόσθεσε ότι το ακριβές ποσό των φόρων που πρέπει να καταβληθούν, θα υπολογιστεί από τις Αρχές του Λουξεμβούργου.

Η Amazon , η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία διαδικτυακών πωλήσεων, είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας που βρέθηκε στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού, οι οποίες ζήτησαν επίσης από τον τεχνολογικό όμιλο Apple να καταβάλει αναδρομικά φόρους 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.