Τα εύσημα του «μεγάλου αφεντικού» της Deutsche Τelekom, Ren Obermann απέσπασε η διοίκηση του ΟΤΕ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού, τα οποία παρά τη συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων, που σε ένα μεγάλο βαθμό αποδίδονται στη γενικότερη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, έχουν και θετικά στοιχεία, όπως η αύξηση της κερδοφορίας, η μείωση των λειτουργικών εξόδων, γεγονός που σημαίνει ότι αποδίδει η προσπάθεια του νοικοκυρέματος και η σχετική εργασιακή ηρεμία που παρατηρείται με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης με τον ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Obermann αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ΟΤΕ και εξήρε τις προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού, σε ότι αφορά την εργασιακή ηρεμία, σημειώνοντας ότι «ο ΟΤΕ έφτασε σε συμφωνία για τη μείωση των ωρών εργασίας σε 35 ώρες τη βδομάδα και μείωση μισθών κατά 11% μέχρι το 2015. Έτσι, ο ΟΤΕ κατέληξε σε μία λογική λύση που συνυπολογίζει τόσο τα συμφέροντα της εταιρείας όσο και των εργαζομένων».

Ο κ. Obermann δεν παρέλειψε να αναφερθεί και προσωπικά στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, διατυπώνοντας την αισιοδοξία του ότι η «Διοίκηση του ΟΤΕ , υπό την ηγεσία του Μιχάλη Τσαμάζ, θα οδηγήσει την εταιρεία και τους εργαζομένους της με ασφάλεια στο τέλος της κρίσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Έλληνες συναδέλφους για αυτό», κατέληξε ο κ. Obermann .