Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν δημοσιεύματα και πληροφορίες που αναφέρουν ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου, το θέμα προφανώς και δεν περιλαμβάνεται στη ημερήσια διάταξη, αφού το Eurogroup έχει ήδη αποφασίσει την εκταμίευσης της 6ης δόσης στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα σημειώνεται ότι «αυτό που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν και Σόϊμπλε αφορά το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πορεύεται η χώρα, το οποίο και προφανώς θα συζητηθεί στο Eurogroup».

Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι προϋπόθεση για την εφαρμογή όλου του πακέτου της 26ης Οκτωβρίου είναι μία σαφής και σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από την εκταμίευση της 6ης δόσης, για την οποία όμως, όπως υπογραμμίζεται, τυπικά δεν απαιτείται νέα απόφαση στo επίπεδο του Eurogrοup.

Τέλος, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης προϋποθέτει και σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ η οποία, όμως, όπως αναφέρει, ούτως ή άλλως, ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων (prior actions), τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει η Eλλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου.