Το Safilo Group, ο ολοκληρωμένος ιταλικός δημιουργός γυαλιών και αξιόπιστος παγκόσμιος διανομέας, ανακοινώνει την απόκτηση του 24,4% επί των συμφερόντων της Lenti S.r.l., κατασκευάστριας εταιρίας φακών για γυαλιά ηλίου με έδρα το Μπέργκαμο, στην οποία το Safilo Group κατείχε ήδη το 75,6%.

Κατά συνέπεια, η Safilo επεκτείνει την κυριότητα της επί της εταιρίας στο 100%.

Αυτή η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω το προβάδισμα της Safilo στον τομέα κατασκευής φακών, όπου ο όμιλος ήδη διαδραματίζει τον ρόλο του καινοτόμου χάρη στην Polaroid, που εφηύρε τους αυθεντικούς πολωτικούς φακούς, και χάρη στην τεχνολογία Smith Chroma Pop.

Με τη Lenti, η Safilo είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει μοναδικά προηγμένες μεθόδους και τεχνολογίες για την ανάπτυξη και παραγωγή υπερσύγχρονων διακοσμημένων φακών που αποτελούν σήμερα μια από τις πιο καθοριστικές τάσεις, περιζήτητες από οίκους μόδας ανά τον κόσμο.

Η Lenti ιδρύθηκε το 1995, μέσα από τη συνεργασία πολλών ειδικών στην παραγωγή οπτικών, με επικεφαλής τον Marco Negri και τη Safilo.

Σήμερα, η Lenti σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει φακούς αδιάλειπτα, βασιζόμενη στις πλέον προηγμένες δυνατότητες έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής που κυριαρχούν στη βιομηχανία οπτικών και στις τάσεις της μόδας, με φακούς μοναδικού γραφιστικού σχεδιασμού.

«Οι φακοί ηλίου είναι το νέο σύνορο «πέρα από το σκελετό». Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και μοναδικό παράγοντα διαφοροποίησης για το πιο πολύτιμα σχέδια γυαλιών μας.

Με τη Lenti, επιβεβαιώνουμε τη στρατηγική μας δέσμευση για καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη φακών ηλίου μέσα από αποκλειστικά δημιουργικά σχέδια φακών με μοναδική κατασκευαστική αρτιότητα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για την κορυφαία ερευνητική ομάδα του κλάδου, την ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της δικής μας Lenti, και συνάμα πανευτυχείς που μπορούμε να βασιστούμε στην τεχνογνωσία και τη διαρκή συμβολή του Marco σε αυτό το ταξίδι», δηλώνει η Luisa Delgado, CEO του Safilo Group.

«Με την επένδυση αυτή, προσθέτουμε ένα ακόμη λιθαράκι στον επαναπροσδιορισμό του παγκοσμίου δικτύου διανομής του 2020. Όπως συμβαίνει και στις άλλες μονάδες παραγωγής μας, και στην περίπτωση της Lenti επενδύουμε στους ανθρώπους, τα εργαλεία, τα μηχανήματα και τις διαδικασίες, ώστε να αυξήσουμε την καινοτομία, την ποιότητα, την ικανότητα και να μειωθεί ο χρόνος στην αγορά.

Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τις περισσότερες μάρκες μας με διακοσμητικούς φακούς τεχνολογίας αιχμής και υψηλής αισθητικής».