Ο εκτελεστικός διευθυντής της BSW, της ομοσπονδίας των γερμανικών εταιρειών ηλιακής ενέργειας, Γιορκ Μάγερ, με συνέντευξη που παραχώρησε στη realplanet, αποκάλυψε το ενδιαφέρον δεκάδων Γερμανών επενδυτών για συμμετοχή στη δημιουργία ηλιακών πάρκων στην Ελλάδα.

Ο Μάγερ εμφανίστηκε απόλυτα ενημερωμένος για όλες τις εξελίξεις στον ελληνικό κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη που θα έχει για τη χώρα μας η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροδότησης. «Τα μεγάλα ηλιακά πάρκα θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, περιορίζοντας- εκτός των άλλων- τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων, γεγονός που θα κρατήσει ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών κεφαλαίων στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μάγιερ.

Σύμφωνα με τον Γιόρκ Μάγιερ, η εισροή ξένων επενδύσεων πρέπει να αποτελεί στόχο για την Ελλάδα καθώς είναι ένας τρόπος να ξεφύγει από τη κρίση. Όπως δήλωσε: «Οποιαδήποτε γερμανική επένδυση στον ελληνικό ήλιο θα αποδειχθεί κερδοφόρος και για τις δύο χώρες. Η Γερμανία μπορεί να εξάγει ηλιακή τεχνογνωσία και τεχνολογία. Οι γερμανικές εταιρείες ανυπομονούν να επενδύσουν στην Ελλάδα δεδομένου ότι οι επιδοτήσεις είναι ελκυστικές και προσφέρουν εγγυημένη απόσβεση των επενδύσεων».

Τέλος, ο επικεφαλής του φορέα που εκπροσωπεί 800 ενεργειακές επιχειρήσεις επεσήμανε ότι η ίδρυση μιας τράπεζας με αναπτυξιακό προσανατολισμό θα επιτρέψει τη δημιουργία μεγάλων ενεργειακών πάρκων στη χώρα μας.