Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης βρίσκεται η γερμανική οικονομία, η οποία δεν θα επηρεαστεί από το σκάνδαλο της Volkswagen, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας και εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, η οικονομική ανάπτυξη έχει παρουσιάσει μία κάμψη στο β’ εξάμηνο του έτους, ωστόσο ούτε η Volkswagen ούτε η Deutsche Bank αποτελούν τους εκπροσώπους της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Εν τω μέσω χαμηλών κερδών και επιδόσεων της μετοχής της, η Deutsche Bank έχει προσφάτως ανακοινώσει σχέδιο για μεγάλη αναδιάρθρωση και περικοπές θέσεων εργασίας.

«Ο κλάδος των αυτοκινήτων τα έχει πάει καλά τον Οκτώβριο, και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το σκάνδαλο με την Volkswagen» σημείωσε ο Βάιντμαν.

Αναφερόμενος στις χιλιάδες προσφύγων που επιδιώκουν να φτάσουν στη Γερμανία, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι υπάρχει χρόνος ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας, ενώ πέραν αυτού «θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού της Γερμανίας», εκτιμώντας ότι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση με νέο χρέος.