Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και στις διαδικασίες, μέσα από τις οποίες αυτές θα πραγματοποιηθούν, αναφέρεται άρθρο των Financial Times. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζεται ως «πώληση εξπρές» και ειδική αναφορά γίνεται στην ανεξάρτητη υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων που θα αναλάβει τη διαδικασία εκποίησης των κρατικών κεφαλαίων.

Οι αρθρογράφοι του δημοσιεύματος αμφιβάλλουν για το κατά πόσο και πώς θα καταφέρει η Ελλάδα να συγκεντρώσει το ποσό των προσδοκώμενων εσόδων, ύψους 50 δισ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, από το πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ, που είναι ο φιλόδοξος στόχος του προγράμματος, μόλις κεφάλαια ύψους 13 δισ. ευρώ είναι «ώριμα προς πώληση». Ακόμη και αυτό το ποσό είναι μία φιλόδοξη σκέψη, αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με εκθέσεις ανεξάρτητων οργάνων (KPMG), η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια της για επίτευξη των στόχων. Δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τα κεφάλαια για τα οποία έχει δεσμευτεί, για να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους των χρεών της, αναφέρει το δημοσίευμα. Προκειμένου να γίνει περισσότερο ελκυστικό το πρόγραμμα, θα πρέπει να περιληφθούν στο πρόγραμμα – εκτός από κρατικούς οργανισμούς και εταιρείες – τμήματα δημόσιων γαιών και ίσως και αρχαιολογικά μνημεία.