Ένα σχέδιο-σοκ για τα όσα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν εάν δεν υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο Eurogoup της Πέμπτης, δημοσίευσε η εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες, επισημαίνει ότι ήδη έχει αποφασιστεί πως τα επόμενα βήματα για τη λύση του ελληνικού προβλήματος θα είναι τα εξής:

– Αρχικά, θα έχουμε το Eurogoup της Πέμπτης. Εάν δεν υπάρξει απόφαση, θα συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή. Εκεί θα αναζητηθεί πολιτική λύση.

– Εάν δεν υπάρξει λύση ούτε στη Σύνοδο Κορυφής, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

– Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν δεχτεί να επιβάλει ένα τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης!

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του Mega, υπάρχει ένα καλύτερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο στο Βερολίνο πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να υπάρξει λύση στο Eurogoup της Πέμπτης, χωρίς να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Έτσι, το βάρος θα πέσει στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα αναζητηθεί πολιτική λύση. Μια πιθανή εκδοχή της λύσης είναι η παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το Νοέμβριο ώστε μέχρι τότε να έχει συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα ύψους 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.