Η προειδοποίηση της Standard & Poor’s για πιθανή υποβάθμιση της Ελλάδας προκάλεσε μινι-σοκ στο ΧΑ, όπου το κλίμα ήταν ήδη βαρύ, λόγω των ανησυχιών για την εξέλιξη της κρίσης χρέους και για την επίδραση που θα έχει στις τράπεζες η απαίτηση της τρόικας να περιορίσουν την εξάρτηση τους από τη ρευστότητα της ΕΚΤ.

Η συνεδρίαση άνοιξε με απώλειες πάνω από 2%, οι οποίες περιορίσθηκαν στη συνέχεια. Η μεταβλητότητα φαίνεται ότι θα διατηρηθεί και οι έντονες διακυμάνσεις-εναλλαγές κατεύθυνσης θα είναι στην ημερήσια διάταξη, δημιουργώντας ευκαιρίες για αποδοτικό trading, αλλά και παγίδες εγκλωβισμού.

Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση -0,63% και διαμορφώθηκε στις 1.569,92 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες έως και 2,17% σημειώνοντας χαμηλότερη τιμή στις 1.545 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 111,262 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,67% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,92%.