Αισιοδοξία εξέφρασε το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όπως δήλωσαν, οι εκπρόσωποι της ΕΕΤ, επρόκειτο για τη μηνιαία, τακτή και εφ’ όλης της ύλης, επαφή, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική και διεθνή οικονομία. Οι ίδιοι εξέφρασαν αισιοδοξία ότι πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες, ενώ «έχουν μπει μπροστά» ο νέος αναπτυξιακός και ο φορολογικός νόμος. Πρόσθεσαν, πάντως, ότι «ασφαλώς δυσκολεύει λίγο» η πίεση που δέχονται το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά ομόλογα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της κατανομής, από την Τράπεζα της Ελλάδος, των εγγυήσεων του Δημοσίου, ύψους 25 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τον «τρίτο πυλώνα ρευστότητας» προς τις ελληνικές τράπεζες, καθώς με βάση τις εγγυήσεις αυτές τα πιστωτικά ιδρύματα θα εκδώσουν ομόλογα, που στη συνέχεια θα «ανταλλάξουν» με ρευστότητα.