Αρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών για καθυστέρηση στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης. Διαβάστε, μία εξ αυτών:

«Γεια σας. Είμαι κι εγώ ένας από τους αναγνώστες του newsbeast.gr και θέλω κατ’ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια για το site. Έχω δώσει εξετάσεις για δίπλωμα μηχανής μεγάλου κυβισμού στις αρχές Ιουλίου. Μου είπαν ότι πέρασα αλλά ένα μήνα μετά δεν έχω πάρει ακόμη το δίπλωμα. Πήγα λοιπόν, να ρωτήσω στο αντίστοιχο γραφείο του υπουργείου μεταφορών στην Ξάνθη αλλά καμία ουσιαστική απάντηση δεν μου δόθηκε. Τους ρωτάω, μήπως μπορούν να μου δώσουν έστω μια βεβαίωση μέχρι να έρθει το δίπλωμά μου ή μήπως μπορούν να με ενημερώσουν πότε θα έρθει και απάντηση δεν παίρνω. Και ενώ προσπαθούσα να εξηγήσω ότι χρειάζομαι το δίπλωμα, γιατί πηγαίνω κάθε μέρα με την μηχανή στη δουλειά μου και είναι κρίμα να με στείλουν στα δικαστήρια, αν με γράψουν, παίρνω την απάντηση: «εγώ, ό, τι είχα να σας πω, το είπα». Ένα μήνα μετά, να είμαι παράνομος, γιατί δεν μπορούν να μου δώσουν το δίπλωμα, το οποίο θα πληρώσω κι από πάνω. Τόσο τέλειο είναι το σύστημα της χώρας που ζούμε. Άντε τώρα, ένας που καταθέτει τα χαρτιά του για σύνταξη, να του δώσει απάντηση το κράτος πότε θα την πάρει. Για άλλη μια φορά με απογοητεύει η χώρα μου».

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Αθηνών από την οποία ενημερώθηκε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού τα διπλώματα αργούν να φτάσουν στους κατόχους τους. Παράλληλα, αυτή την περίοδο, τα γραφεία είναι κλειστά με αποτέλεσμα οι νέοι κάτοχοι να παραλάβουν τα διπλώματά τους μόλις τα γραφεία ανοίξουν, δηλαδή στα τέλη Αυγούστου.

Πάντως, όπως μας είπαν, οι οδηγοί μπορούν να επιδείξουν στην Τροχαία τη βεβαίωση που έχουν λάβει και να εξηγήσουν τι συμβαίνει προς αποφυγή κλήσης.

Στο αρμόδιο γραφείο της Ξάνθης δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε, αφού στα τηλέφωνα επικοινωνίας δεν απαντά κανείς.