Θα ήθελα να γίνει γνωστό, μέσω της ιστοσελίδας σου, το πόσο ανεύθυνο και απάνθρωπο είναι το Δημόσιο και εν γένει η Δημόσια Διοίκηση. Εργάζομαι σε Πρεσβεία μας στην Ευρώπη με σύμβαση εργασίας ή όπως κοινά ονομάζεται και συνηθίζεται, σαν σύμβαση δουλίας και ομηρίας ! Μέχρι εδώ λοιπόν όλα καλά. Η σύμβαση έληγε και έκανα ανανέωση. Το μισθολόγιο όμως του ΥΠΕΞ, δεν μου έστειλε τα χρήματα με το δικαιολογητικό, ότι λόγω διακοπών έκλεισαν το μισθολόγιο τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να λάβω 1.800 ευρώ για 2 μήνες, εκ των οποίων 750 ευρώ είναι μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα που ζω!

Ρωτώ λοιπόν τους συναδέλφους μου στο μισθολόγιο, αν αυτοί μπορούν με 500 ευρώ τον μήνα να ζήσουν, να πληρώσουν νοίκι, να ζήσουν τα παιδιά τους κλπ. Δυστυχώς η παρακμή της χώρας σε αξίες και ιδανικά, φαίνεται επάξια όχι μόνο στην εν λόγω υπηρεσία, αλλά εν γένει στην συμπεριφορά του Δημοσίου ακόμα και στους συναδέλφους τους. Βέβαια, αν ζούσαν σε άλλη χώρα της Ευρώπης, τώρα θα έψαχναν για νέα δουλειά, αλλά όταν δεν εφαρμόζονται πειθαρχικές ποινές, όταν ο καθένας κάνει ότι θέλει και οι προϊστάμενοι σφυρίζουν αδιάφορα, μιας και δεν πρόκειται για την δική τους τσέπη, τότε για ποια Ελλάδα μιλάμε και ποιο κράτος δικαίου ;

Επίσης να αναφέρω, ότι εμείς πληρώνουμε τον ασφαλιστικό φορέα της χώρας που ζούμε και μαζί το ταμείο ανεργίας της. Το ΥΠΟΙΚ όμως ζητεί και από εμάς να πληρώνουμε για το ταμείο ανεργίας στην Ελλάδα, παρ’ όλο που είμασθε μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και δεν λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας από την Ελλάδα, αν και όποτε βρεθούμε….

Οι μισθοί μας μειώνονται συνεχώς, οι απαιτήσεις γίνονται περισσότερες , το ωράριο δεν εφαρμόζεται, οι υπερωρίες, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες δεν πληρώνονται, οι ημέρες διακοπών μας είναι λιγότερες από τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ και πόσα άλλα ακόμα.

Τελευταία, θα ήθελα να καλέσω τους συναδέλφους μου ΣΟΧ (με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου), τουλάχιστον στην Ευρώπη, να καταγγείλουν τις συμβάσεις τους στη χώρα που ζουν και άσχετα αν δικαιωθούμε η όχι ,τουλάχιστον να αποδείξουμε ότι σε άλλες χώρες σέβονται την εργασία, τους εργασιακούς νόμους και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ! Ευχαριστώ για την φιλοξενία σου !

Αθεράπευτα ΣΟΧ και απλήρωτος !

Ι.Γ.