Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σταδιακά θα δημοσιευθούν όλες οι απόψεις που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Όπως κάθε σπουδαίο έργο, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση πέφτει στο τέλμα. Είτε αυτό λέγεται γραφειοκρατία είτε συμφέρον είτε ωχαδελφισμός είτε όπως αλλιώς θέλουμε να το ονομάσουμε. Ο ρεαλισμός λείπει όπως και η αποφασιστικότητα.

Μήπως και αξιοποιήσαμε τα περιβόητα ολυμπιακά ακίνητα που τα ακριβοπληρώσαμε και θα συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε για μια γενιά τουλάχιστον ακόμα; Όχι βέβαια.

Εκτός από την οικοπεδοποίηση που είναι η έσχατη λύση θα πρότεινα να γίνει θεματικό πάρκο σε στυλ Disneyland. Τριάντα εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Παρίσι χειμώνα -καλοκαίρι και επισκέπτονται τη Disneyland.

Ας έρθουν στην χώρα μας 2,000,000 επιπλέον τουρίστες. Σκεφτείτε ότι η είσοδος μόνο κοστίζει 80 ευρώ. (2.000.000Χ80=160,000,000). Aν υπολογίσουμε το κόστος διαμονής, διατροφής, ψώνια κλπ. άλλα 200 ευρώ/άτομο έχουμε 2,000,000Χ200=400,000,000).

Οι υπολογισμοί είναι οι ελάχιστοι που θα μπορούσα να κάνω. Το σπουδαίο είναι ότι δεν αποτελεί μέρος του καλοκαιρινού τουρισμού αλλά χωριστό πακέτο.

Ας θυμηθούν και οι μεγαλύτεροι το rodeo στην παραλιακή και το πόσο κόσμο μάζευε και ιδιαίτερα αραβόφωνους. Το αναφέρω γιατί οι επενδυτές του QATAR θα συμφωνήσουν να επενδύσουν μια τέτοια σίγουρα βιώσιμη επένδυση.

Μανόλης Θ.»

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]