Χθες είχαμε γνωστά δύο ζευγάρια, τώρα προέκυψαν ακόμα τρία σίγουρα. Αποκλείστηκε η Αλβανία οριστικά, Πορτογαλία ή Κροατία έχουν… χρυσή ευκαιρία να φτάσουν ως τον τελικό.

Συμπληρώνεται το παζλ των 16 ομάδων που θα συνεχίσουν στη νοκ-άουτ φάση του Euro.

Η ηρωική Πορτογαλία με τρελή εμφάνιση από τον Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε ένα από τα εισιτήρια (ως τρίτη του ομίλου) και η «σταχτοπούτα» Ισλανδία ακόμη ένα.

Οι Ίβηρες πήγαν στο… πάνω ταμπλό των διασταυρώσεων (χάρη στο buzzer beater των Ισλανδών κόντρα στην Αυστρία) και θα παίξουν κόντρα στην Κροατία, για μια θέση στα προημιτελικά του θεσμού. Δεδομένου πως οι «μεγάλοι» (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία) είναι στο… κάτω ταμπλό, δίνεται η ευκαιρία στον νικητή αυτού του ζευγαριού να φτάσει… εύκολα ως τον τελικό του θεσμού.

Μεταξύ άλλων, έχουμε σίγουρα το Ιταλία-Ισπανία. Αν η Γερμανία αποκλείσει την Σλοβακία και περάσει στα προημιτελικά, εκεί θα παίξει με τον νικητή του Ιταλία-Ισπανία, ενώ αν Γαλλία και Αγγλία πετάξουν έξω τους αντιπάλους τους στην φάση των 16 (για τους τρικολόρ χρειάζεται λίγες ώρες υπομονή ακόμα, τα τρία λιοντάρια παίζουν με Ισλανδία), τότε παίζουν μεταξύ τους στην οκτάδα του Euro! Και οι δύο νικητές που θα έχουν προκύψει, θα ανταμώσουν στα ημιτελικά. Κανονικός σκοτωμός!

Τα μέχρι στιγμής ζευγάρια των 16

Ελβετία-Πολωνία (25/6)

Πορτογαλία-Κροατία (25/6)

Ιταλία-Ισπανία (27/6)

Γερμανία-Σλοβακία (26/6)

Αγγλία-Ισλανδία (27/6)

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί μέχρι τώρα στους 16

Γαλλία (πρώτη Α’ ομίλου)
Ελβετία (δεύτερη Α’ ομίλου)
Βόρειος Ιρλανδία (μία από τις καλύτερες τρίτες – Α’ ομίλος)
Ουαλία (πρώτη Β’ ομίλου)
Αγγλία (δεύτερη Β’ ομίλου)
Σλοβακία (μία από τις καλύτερες τρίτες – Β’ όμιλος)
Γερμανία (πρώτη Γ’ ομίλου)
Πολωνία (δεύτερη Γ’ ομίλου)
Κροατία (πρώτη Δ’ ομίλου)
Ισπανία (δεύτερη Δ’ ομίλου)
Ιταλία (πρώτη Ε’ ομίλου)
Ουγγαρία (πρώτη ΣΤ’ ομίλου)
Ισλανδία (δεύτερη ΣΤ’ ομίλου)
Πορτογαλία (μία από τις καλύτερες τρίτες – ΣΤ όμιλος)