Στη χρηματοδότηση προγραμμάτων καθαρής τεχνολογίας στη νότια και ανατολική Μεσόγειο προτίθεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με μια ομάδα, που αποτελείται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη δημιουργία του Μεσογειακού Ταμείου Άνθρακα.

Το κεφάλαιο του ΜΤΑ θα ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν είναι ο Γαλλικός Αναπτυξιακός Οργανισμός, η Γαλλική τράπεζα Proparco, η Ιταλική τράπεζα Cassa, η Γερμανική Αναπτυξιακή τράπεζα KfW και το CDC climat.

Το ΜΤΑ θα υποστηρίζει προγράμματα, τα οποία υπάγονται στους Μηχανισμούς Καθαρής Ανάπτυξης του ΟΗΕ και η σύστασή του θα γίνει τον επόμενο χρόνο. Σκοπός του ταμείου είναι να στηρίζει σχέδια, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Δύο εβδομάδες πριν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε τη σύσταση ενός αντίστοιχου ταμείου για την Αφρική, την Καραϊβική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.