«Η λύσσα είναι ένα θέμα που θα μας απασχολεί για χρόνια αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι δήμοι έχουν καταλάβει τον κίνδυνο και έχουν προχωρήσει σε μέτρα».

Την εκτίμηση αυτή κάνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος του τμήματος Kτηνιατρικής της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας/ Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Πλευράκη, με αφορμή ημερίδα, με θέμα «Προστασία από τον ιό της λύσσας» που διοργανώνεται, το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, από το δήμο Κορδελιού- Ευόσμου.

Σύμφωνα με την κ. Πλευράκη, αν και πολλοί δήμοι υλοποιούν προγράμματα για τα αδέσποτα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν κάνει ακόμη όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Πάντως, ο δήμος Κορδελιού, όπως διαβεβαιώνει η προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής κ. Καζαντζίδου, έχει προχωρήσει σε διάφορες δράσεις για τα αδέσποτα ζώα και ήδη έχουν γίνει 90 αντιλυσσικά εμβόλια σε αδέσποτους σκύλους.

«Έχουν προχωρήσει σε συμβάσεις με κτηνιάτρους για τη στείρωση και τον εμβολιασμό ζώων και συνεργαζόμαστε και με εταιρεία που περισυλλέγει τα ζώα από τους δρόμους προκειμένου να εμβολιαστούν» ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, καλεί τους δημότες, είτε έχουν οικόσιτα ζώα είτε όχι, να παρακολουθήσουν την ημερίδα, στις 7 το απόγευμα, γιατί «θα δώσει και χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του ιού της λύσσας, οι οποίες μπορεί να αποβούν σωτήριες σε πολλές των περιπτώσεων».