Εκπρόσωποι από τις μόλις 13 χώρες του πλανήτη όπου ζουν οι τελευταίες τίγρεις θα λάβουν μέρος σε σύνοδο στη Ρωσία τον επόμενο μήνα, με στόχο να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης για την προστασία τους.

Οι διοργανωτές της συνόδου εμφανίζονται αισιόδοξοι, καθώς πιστεύουν ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας για το συγκεκριμένο αιλουροειδές.

Η σύνοδος για τη σωτηρία της Τίγρης θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τον επόμενο μήνα και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση(WWF), εμφανίζεται αισιόδοξο για την επιτυχία της συνόδου.

Σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί όμως ένα σχέδιο για τη σωτηρία της τίγρης, τότε οι τίγρεις κινδυνεύουν άμεσα να εξαφανιστούν σε ολόκληρη την Ασία.

Ο πληθυσμός της τίγρης έχει μειωθεί κατά 40% παγκοσμίως, την προηγούμενη δεκαετία και κατά 95% από την αρχή του αιώνα.

Σημαντικοί παράγοντες για την εξαφάνιση των τίγρεων είναι η παράνομη λαθροθηρία και η δραματική συρρίκνωσης των βιοτόπων τους τα τελευταία χρόνια.

Στις χώρες της Ασίας οι τίγρεις κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, προειδοποίησε το WWF.

Στη Σιγκαπούρη οι Αρχές ανακάλυψαν παράνομο εμπόριο οστών και μελών του σώματος της τίγρης στο Διαδίκτυο.

Η εν λόγω σύνοδος είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί η τίγρης.

Μια ευκαιρία που θα επιτρέψει σε αυτό το μοναδικό είδος να διπλασιαστεί μέχρι το 2022.

Εκτιμάται ότι μόλις 3.200 τίγρεις έχουν απομείνει ελεύθερες στον κόσμο από τις 100.000 που υπήρχαν στις αρχές του 20ού αιώνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ορισμένοι εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων πιστεύουν ότι ίσως είναι πολύ αργά για να σωθεί το εν λόγω ζώο.