Το Μάιο διαβάζαμε ότι στα τέλη Ιουλίου θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης στο Πεδίον του Άρεως όπως είχε ανακοινώσει η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς. Τότε είχε ολοκληρωθεί το 70% των εργασιών.

Χτες που το επισκεφτήκαμε για να δούμε τι γίνεται με το έργο των 9.150.000 ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ, είδαμε μια άλλη πραγματικότητα. Είδαμε σημεία που πράγματι έχουν ολοκληρωθεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν είδαμε ένα έργο που πρόκειται σύντομα να παραδοθεί. Οι ελάχιστοι εργάτες άλλωστε δεν φτάνουν ούτε για τον κήπο του σπιτιού μας…

Μιλήσαμε με κάποιους ανθρώπους security και μας είπαν ότι θα είναι εκεί για άλλο ένα μήνα. Μετά θα φύγουν και αυτοί. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να δώσουν μια αίσθηση ασφάλειας σε ένα αχανές -για τα ελληνικά δεδομένα- πάρκο. Ήδη κάποιοι έχουν ξεκινήσει τις «καλλιτεχνίες» τους. Είδαμε παγκάκια που ήδη έχουν γράψει –μα πότε προλάβανε- και άλλες τέτοιες πολιτιστικές παρεμβάσεις.

Ο Αλέξανδρος Τομπάζης αλλιώς τα είχε φανταστεί και σχεδιάσει.
Εμείς ελπίζουμε κάποτε –σύντομα- να τελειώσει με βασικές προϋποθέσεις την ασφάλεια και συντήρησή του. Γιατί στο κέντρο δεν υπάρχουν πάρκα. Γιατί η Αθήνα το έχει ανάγκη.