Στα μάτια μας είναι απλά ένα κιτρινόμαυρο έντομο που πετά από λουλούδι σε λουλούδι. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν όμως αποκαλύπτεται σαν μέσα από καλειδοσκόπιο η πολύπλοκη μορφή τους και οι κρυμμένες διαφορές τους.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Παρακολούθησης Μελισσών του U.S. Geological Survey και δείχνουν πως τα χρώματα τους ποικίλουν και συμπεριλαμβάνουν μπλε και πράσινο, πως κάποιες δεν έχουν ρίγες και πως τα μεγέθη τους διαφέρουν.

Υπάρχουν περισσότερα από 4.000 είδη μελισσών στη Βόρεια Αμερική και 20.000 σε όλο τον κόσμο, σημειώνει η Daily Mail, και το πρόγραμμα αφιέρωσε μία δεκαετία στη «σύλληψη» των εντόμων και την λεπτομερή καταγραφή τους.

Ο 55χρονος Sam Droege, επικεφαλής του προγράμματος, εξήγησε πως κάθε φωτογραφία αποτελεί σύνθεση άλλων 20 έως 300 φωτογραφιών, που ελήφθησαν από ελάχιστα διαφορετική θέση.

«Έχουν τόσα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, όπως και τα λουλούδια. Μέλισσες και άνθη εξελίχθηκαν μαζί και δημιούργησαν εξειδικευμένα συστήματα όπου συγκεκριμένα είδη μελισσών μπορούν να «γονιμοποιήσουν» μόνο συγκεκριμένα είδη φυτών χρησιμοποιώντας τα ιδιαίτερα «εργαλεία» τους και τις δεξιότητές τους», πρόσθεσε.

Δείτε τις φωτογραφίες

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.