Μα τι «θράσος» είχαν αυτά τα άγρια σκυλιά και αποφάσισαν να πλησιάσουν τη λίμνη στην οποία απολάμβανε το μπάνιο της μια ομάδα από ιπποπόταμους!

Ενοχλημένα τα τεράστια ζώα, με το που αντίκρισαν την αγέλη φρόντισαν να τούς δείξουν τη δυσαρέσκειά τους από την πρώτη στιγμή.

Τις σκηνές κατέγραψε ο Tristan Dicks που εργάζεται στο πάρκο προστασίας της άγριας ζωής Sabi Sand Game Reserve στη Νότια Αφρική, γράφει η Daily Mail.

Τα σκυλιά κυνήγησαν μέχρι τις όχθες τις λίμνης ένα impala, το οποίο έπεσε στο νερό, χαλώντας την ηρεμία των μισοκοιμισμένων ιπποπόταμων.

Η αναστάτωση διήρκεσε δύο ώρες, μέχρι που τα άγρια σκυλιά οργάνωσαν «σχέδιο» επίθεσης και κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το ζώο.

«Γίναμε μάρτυρες της δύναμης των ζώων. Ζώα σαν τα impala συνήθως χρησιμοποιούν το νερό ως “διαφυγή” από τους θηρευτές τους. Τα σκυλιά προσπάθησαν να το φτάσουν κολυμπώντας, με αποτέλεσμα να διαταράξουν την ηρεμία των ιπποπόταμων. Οι ιπποπόταμοι από την πλευρά τους είναι πολύ κτητικοί και υπερασπίζονται το “έδαφός τους” αν νιώσουν απειλή. Είναι όμως πολύ σπάνιο να βλέπει κανείς “μάχη” ανάμεσα σε ιπποπόταμους και άγρια σκυλιά, καθώς οι πρώτοι δεν είναι στη λίστα του “μενού” των δεύτερων» είπε ο Tristan.