Οι «περιπλανώμενες πέτρες» της Καλιφόρνιας

Φωτογραφίες με το μυστηριώδες φαινόμενο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
19:45
18/06/2013
Οι «περιπλανώμενες πέτρες» της Καλιφόρνιας
3
loading

Στην άνυδρη και άγονη επιφάνεια του εδάφους στην Death Valley της Καλιφόρνιας, εκεί όπου κάποτε υπήρχε μία λίμνη, οι πέτρες μετακινούνται μόνες τους στην έρημο και αφήνουν μάλιστα και το σημάδι τους, χωρίς κανείς να έχει εξηγήσει πώς συμβαίνει αυτό.

Πέτρες που το βάρος τους ξεπερνά τα 300 κιλά αφήνουν τα ίχνη τους στην άμμο, σημαδεύοντας την ανεξήγητη έως σήμερα μετακίνησή τους.

Κάποια από τα σημάδια αυτά φτάνουν ακόμα και τα 182 μέτρα.

Η «μαγική» δύναμη πίσω από αυτές τις «περιπλανώμενες πέτρες» αποτελούσε μέχρι σήμερα μυστήριο ενώ πλέον ένας γεωλόγος της NASA πιστεύει πως βρήκε την εξήγηση του φαινομένου.

Ο καθηγητής Ralph Lorenz διατύπωσε τη θεωρία πως οι πέτρες αποκτούν ένα περίβλημα πάγου το χειμώνα κι όταν η επιφάνεια του εδάφους ξεπαγώνει και γίνεται λασπώδης, ο πάγος αυτός επιτρέπει στις πέτρες να «επιπλέουν» στη λάσπη ενώ οι ισχυροί άνεμοι της ερήμου τις παρασύρουν.

Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να καταγράψει την κίνηση των πετρών και πιστεύεται πως κανείς δεν τις έχει δει ποτέ σε κίνηση.

Ο καθηγητής Lorenz διατύπωσε τη θεωρία του κάνοντας ο ίδιος πειράματα με μία μικρή πέτρα και πάγο στον πάγκο της κουζίνας του.

Δείτε τις φωτογραφίες

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar cromara

  Το γεγονός να βάλουν κάμερες να το κοιτάξουν;;; ή δεν πρέπει γιατί είναι ακόμα μια χαζομάρα έτσι για να ασχολούνται οι επιστήμονες;; λέω εγώ τώρα... αα υπάρχουν και οι δορυφόροι τόσα εκατομμύρια έχουμε δώσει... ανεξήγητα φαινόμενα.... και χαζομάρες... υπάρχει κάποιος λόγος,, βρείτε τον.. αν θέλετε να τον βρείτε...

 2. avatar nikolaos

  αν σπάσουν μια μπορεί να εινε μέσα ο ΜΠΟΥΜΠΟΎΚΟΣ.

  1. avatar mastergeorge

   ήθελες κάτι να πεις και συ ...κρίμα πολύ κακό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει