Μια ομάδα παθιασμένων ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων κυκλοφόρησε online μια λίστα που περιέχει τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας χιλιάδων κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών μονάδων της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πλέον ανήσυχοι και λένε στην εφημερίδα «Metro» πως φοβούνται για τις ζωές και τις οικογένειές τους, καθώς το γκρουπ κάλεσε τον κόσμο να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Το Project CALF, όπως λέγεται η ομάδα των vegans, έφτιαξε ακόμα και διαδραστικό χάρτη της Αγγλίας με τα σημεία ενδιαφέροντος, ενθαρρύνοντας τον κόσμο «να καταγράψει, να διαμαρτυρηθεί και να εκθέσει τη βιομηχανία της κτηνοτροφίας», την οποία αποκαλεί συχνά ως «βρόμικη δουλειά».

Κάπου 9.338 κτηνοτροφικές μονάδες παρατίθενται στον χάρτη, προκαλώντας αμφιθυμικά αισθήματα στους ιδιοκτήτες τους. Άλλοι λένε πως θα καλωσορίσουν κάθε ενδιαφερόμενο και θα τον ξεναγήσουν για να του δείξουν τις καλές πρακτικές του κλάδου τους. Άλλοι πάλι δηλώνουν εξοργισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούν τις ζωές και τις περιουσίες τους από οποιαδήποτε επίθεση.

Όσο για το Project CALF, ισχυρίζεται πως 24 αρσενικά μοσχαράκια θανατώνονται κάθε μέρα, καλώντας τους ευαισθητοποιημένους πολίτες σε «άμεση δράση», την οποία ορίζουν ως «δημοσιογραφία του κόσμου, ειρηνικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις».

«Μιλήστε στους κτηνοτρόφους για τις πρακτικές τους», λένε κάπου αλλού στην ιστοσελίδα τους, «κάντε τους να μάθουν πως η βρόμικη δουλειά τους είναι δουλειά όλων!»…