Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του πλανήτη βρίσκεται στην περιοχή Arashiyama, στο Κιότο της Ιαπωνίας και χαρίζει μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Το Sagano Bamboo Forest ή Δάσος των Μπαμπού αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata, αποτελώντας έναν επίγειο «παράδεισο» για τον αυτοκράτορα, ο οποίος απολάμβανε το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

Ο επισκέπτης χάνεται ανάμεσα στα εκατοντάδες μπαμπού, που ορθώνονται δεξιά και αριστερά του, περπατώντας στα μυστηριακά μονοπάτια.

Το δάσος βρίσκεται κοντά στο βουδιστικό ναό Tenryu-ji Temple, αλλά και σε εστιατόρια και καταστήματα, καθώς ολόκληρη η γύρω περιοχή αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Τα στενά και γραφικά σοκάκια οδηγούν σε ένα μεγάλο αριθμό αρχαίων ναών μέσα σε άλση και κήπους από μπαμπού. Τα κιγκλιδώματα στις πλευρές του δρόμου αποτελούνται από παλιά, ξηρά και πεσμένα τμήματα των μπαμπού.

Ένα από τα όμορφα φυσικά μνημεία της Ιαπωνίας απέχει 30 λεπτά από το Κιότο και μπορεί να το γυρίσει κανείς τόσο με πόδια όσο και με ποδήλατο ή άμαξα.

Ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους.

Πολλοί λένε ότι είναι μια σπάνια μελωδία, ενώ άλλοι ότι μοιάζει με τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο κυβερνήτης του Κιότο φωτίζει ολόκληρη την απόσταση του μονοπατιού από μπαμπού αλλά και την ευρύτερη περιοχή Arashiyama, με φανάρια προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.