Τη δράση φύτευσης και υιοθεσίας δένδρων στους κήπους της Νέας Παραλίας που πραγματοποιείται από τους «Φίλους της Νέας Παραλίας» το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρες 10.00 έως 17.00 στηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Εγκαινιάζοντας τη συλλογική τους δράση, οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» θα υλοποιήσουν αυτή την πρωτοβουλία που έγινε εφικτή χάρη στη συνεισφορά πολλών συμπολιτών οι οποίοι υιοθετώντας ένα ή περισσότερα δένδρα ανέλαβαν το κόστος της προμήθειάς τους και της φύτευσής τους.

Οι φυτεύσεις θα γίνουν στους χώρους πρασίνου των κήπων της Νέας Παραλίας, σε καθορισμένα σημεία και στο σύνολο θα φυτευτούν 83 δένδρα, σε αντικατάσταση άλλων κατεστραμμένων. Το κάθε δένδρο που θα φυτευτεί είναι αφιερωμένο σε φίλους, συγγενείς, στη μνήμη κάποιου που «έφυγε», ή ακόμη σε ένα παιδί για να το βλέπει να μεγαλώνουν μαζί.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει και προωθεί όλες τις θετικές ιδέες, προτάσεις και δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα και την ποιότητα ζωής της πόλης, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, προς τους «Φίλους Παραλίας» και τον Πρόεδρό τους Πρόδρομο Νικηφορίδη Πρόδρομο για την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Επιπλέον σημείωσε: «Η υιοθεσία δέντρων είναι πολύ σημαντική καθώς βοηθά να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η πόλη όπως και οι πράσινοι χώροι ανήκουν σε όλους και έτσι πρέπει φροντίζουμε για τη διατήρηση τους. Ελπίζω η δράση αυτή να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τους συμπολίτες μας τόσο για την υλοποίηση ανάλογων πρωτοβουλιών όσο και για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης.»

Όσοι επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις υιοθεσίες δένδρων της Νέας Παραλίας μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2310228320 ή στο email [email protected]