Ένας ιδιωτικός ζωολογικός κήπος στη Φλόριντα χρεώνει τους επισκέπτες με διακόσια δολάρια για να τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν μισή ώρα κολυμπώντας και παίζοντας με μικρά τιγράκια.

Το πάρκο Dade City’s Wild Things, έξω από την Τάμπα της Φλόριντα, διαφημίζει τη νέα ατραξιόν του ως μία «εκπληκτική συνάντηση» που περιλαμβάνει «παιχνίδια στο γρασίδι, τάισμα με μπιμπερό και κολύμπι».

Με επιπλέον 10 δολάρια μπορεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει μία τέτοια «συνάντηση». Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται κι ένα cd με φωτογραφίες και βίντεο από την εμπειρία αυτή.

Οι τίγρεις που μπορούν να «συμμετάσχουν» στο πρόγραμμα πρέπει να έχουν βάρος έως 18 κιλά, λόγω νόμου που απαγορεύει οι άνθρωποι να έρχονται σε κοντινή επαφή με μεγαλύτερα αιλουροειδή.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων καταδικάζουν την πρακτική αυτή, θεωρώντας πως είναι καταχρηστική και επικίνδυνη για την υγεία των ζώων.

«Ξυπνούν τα κουτάβια ξανά και ξανά για όποιον πληρώνει για να περάσει μισή ώρα μαζί τους», αναφέρει ένας από τους επικριτές της νέας υπηρεσίας.

Η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση προς το πάρκο πέρσι για μία σειρά παραβάσεων. Μεταξύ άλλων ένας εκπαιδευτής είχε πετάξει ένα τιγράκι μέσα στην πισίνα όταν είδε πως αυτό δίσταζε να μπει στο νερό. Όταν μάλιστα το μικρό προσπάθησε να βγει από την πισίνα, εκείνος το κράτησε με το ζόρι να κολυμπά.

«Το τιγράκι κολυμπούσε προς τον εκπαιδευτή στην άκρη της πισίνας και προσπαθούσε τεντώνοντας τα μπροστινά του πόδια να βγει από το νερό. Αντί να το τραβήξει προς τα έξω και να σταματήσει το ‘παιχνίδι’ εκείνος αποφάσισε να συνεχίσει με το κολύμπι», έλεγε η αναφορά.

Το πάρκο λέει πως τα ζώα απολαμβάνουν το κολύμπι και πως είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν μέσα στο νερό.

«Οι τίγρεις είναι οι καλύτεροι κολυμβητές από όλα τα μεγάλα αιλουροειδή. Μπορούμε να τις χειριστούμε πιο εύκολα όταν επιπλέον. Όταν είναι μικρές τους αρέσει να κάνουν μπάνιο και μετά σταδιακά τις βάζουμε στην πισίνα», αναφέρει η ιστοσελίδα του πάρκου.

Ο ζωολογικός κήπος προσφέρει επίσης μπάνιο με αλιγάτορες των οποίων το στόμα έχει… κλειστεί με ταινία!