Η χρήση του ποδήλατου αποτελεί παράδοση στη Βρετανία και ειδικές λωρίδες για την εξυπηρέτηση των ποδηλατιστών υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο σύστημα μεταφορών του Λονδίνου, όμως, οι δρόμοι της πρωτεύουσας άρχισαν να μοιάζουν με διαδρομές του Γύρου της Γαλλίας.

Λονδρέζοι που δεν είχαν ανέβει ποτέ σε ποδήλατο επέλεξαν το μέσο αυτό για τις μετακινήσεις τους και από τότε η δημοτικότητα του ανεβαίνει σταθερά.

Ο δήμος της βρετανικής πρωτεύουσας μιμούμενος το παράδειγμα άλλων μητροπόλεων σε διάφορα μέρη του πλανήτη, έβαλε σκοπό να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των εκατομμυρίων ανθρώπων που κινούνται καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους ή για ψυχαγωγία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να νοικιάζουν ποδήλατα από 400 τοποθεσίες στο ευρύτερο κέντρο και να τα επιστρέφουν όταν πάψουν να τα χρειάζονται.

Η ενοικίαση για μία ημέρα κοστίζει μια λίρα, δηλαδή 1,20 ευρώ, ενώ για ένα έτος στοιχίζει έως 45 λίρες και περισσότεροι από 35.000 πολίτες έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά στο σύστημα.

Τα 5.000 ποδήλατα που είναι καθημερινά διαθέσιμα καλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης.

Πηγή: Realnews