Ο Καναδός Mark Dumas και η σύζυγός του Dawn είναι κάτι ατρόμητοι θηριοδαμαστές που έχουν κατοικίδιο μια πολική αρκούδα, την Agee.

Το πελώριο ζώο είναι μάλιστα τόσο εκπαιδευμένο που έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις, αν και το στοιχείο του είναι να παίζει με τον Mark, κάτι που θέλει να κάνει όλη την ώρα.

Ο ίδιος λέει πως χρειάστηκαν χρόνια και χρόνια εκπαίδευσης για να φτάσει η σχέση τους σε τέτοια επίπεδα: «Η Agee ζει μαζί μου όλη της τη ζωή. Είναι πάντα εδώ. Θα είμαι μαζί της μέχρι να πεθάνει ή να πεθάνω».

dghfioh1

Η αρκούδα τα έχει βέβαια όλα έτοιμα, κι έτσι σκοτούρες δεν έχει. Και είναι κοινωνικότατη, θέλοντας συνεχώς βόλτες και παιχνίδια. Πώς είναι όμως να είσαι φίλος με ένα τόσο μεγάλο ζώο; «Με δάγκωνε όταν ήταν μικρή, αλλά αυτό το περιμένεις. Δεν μπορείς να τους διδάξεις να μην κάνουν κάτι, εκτός κι αν το κάνουν. Με τα αρκουδάκια περιμένεις λοιπόν πως θα δαγκωθείς. Έτσι είναι οι μικρές αρκούδες. Και έτσι τις εκπαιδεύεις».

Λέει πάντως πως η εκπαίδευση περιλάμβανε και τον ίδιο, καθώς έπρεπε κι αυτός να μάθει να μιλά τη γλώσσα της. Έχει εξάλλου και άλλη μια αρκούδα, αλλά και έναν λύκο, ένα ελάφι και έναν τάρανδο, ενώ παλιότερα ήταν ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός λιονταριού!