Κόμπρα-«δολοφόνος» έστειλε 60 ανθρώπους στο νοσοκομείο

Όλοι τους έφαγαν κρέας από αγελάδα που είχε πεθάνει από τσίμπημα του φιδιού


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21:08
05/02/2018
Κόμπρα-«δολοφόνος» έστειλε 60 ανθρώπους στο νοσοκομείο
2
loading

Όχι λιγότεροι από 60 άνθρωποι σε χωριό της Νότιας Αφρικής έφτασαν στο τοπικό νοσοκομείο με διάρροια, εμετούς και μια πληθώρα ακόμα συμπτωμάτων.

Και σύμφωνα με το ιστορικό, είχαν όλοι τους γευτεί κρέας από αγελάδα που είχε δαγκωθεί από μια κόμπρα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το δηλητήριο του ερπετού είχε περάσει στο κρέας του ζώου και μεταφερόταν έτσι σε όποιον το έτρωγε.

Από τα 16 παιδιά που μεταφέρθηκαν μάλιστα στο νοσοκομείο, τα 8 έπρεπε να μετακινηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Νέλσον Μαντέλα» καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Όσο για τους ηλικιωμένους, μεταφέρθηκαν κι αυτοί σε άλλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής, καθώς κι αυτοί ήταν σε οριακή κατάσταση.

ffdktrkk1

Το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Mpoza, στην ανατολική ακτή της Νότιας Αφρικής, και οι τοπικές υγειονομικές αρχές περιμένουν και άλλους ασθενείς. Η τοπική κυβέρνηση εξέδωσε μάλιστα οδηγία κατά της κατανάλωσης ζώων που βρίσκονται νεκρά, καθώς τέτοια περιστατικά μπορούν κάλλιστα να ξανασυμβούν αν το ζώο πεθάνει από τσίμπημα φιδιού.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής υγειονομικής αρχής, Sizwe Kupelo, δήλωσε: «Η υπηρεσία μας καλεί τις κοινότητες να σταματήσουν να τρώνε κρέας από νεκρά ζώα που βρίσκουν, καθώς κάτι τέτοιο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο».

Δεν υπάρχουν πάντως αναφορές για νεκρούς, αν και οι Αρχές έχουν κάνει χώρο στο τοπικό νοσοκομείο και για άλλα πιθανά θύματα του δηλητηρίου…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar dick

    Μάλλον τούς σερβιραν κρέας από ζώο που είχε ψοφήσει ώρες πριν το σφάξουν!

  2. avatar Χρήστος

    Κάτι δεν πάει καλά. Οποιοδήποτε δηλητήριο από φίδι μπορεί να καταναλωθεί (εάν δεν υπάρχει έλκος ή κάποια άλλη πηγή) με συμπτώματα ... καούρας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει