Όχι λιγότεροι από 60 άνθρωποι σε χωριό της Νότιας Αφρικής έφτασαν στο τοπικό νοσοκομείο με διάρροια, εμετούς και μια πληθώρα ακόμα συμπτωμάτων.

Και σύμφωνα με το ιστορικό, είχαν όλοι τους γευτεί κρέας από αγελάδα που είχε δαγκωθεί από μια κόμπρα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το δηλητήριο του ερπετού είχε περάσει στο κρέας του ζώου και μεταφερόταν έτσι σε όποιον το έτρωγε.

Από τα 16 παιδιά που μεταφέρθηκαν μάλιστα στο νοσοκομείο, τα 8 έπρεπε να μετακινηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Νέλσον Μαντέλα» καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Όσο για τους ηλικιωμένους, μεταφέρθηκαν κι αυτοί σε άλλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής, καθώς κι αυτοί ήταν σε οριακή κατάσταση.

ffdktrkk1

Το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Mpoza, στην ανατολική ακτή της Νότιας Αφρικής, και οι τοπικές υγειονομικές αρχές περιμένουν και άλλους ασθενείς. Η τοπική κυβέρνηση εξέδωσε μάλιστα οδηγία κατά της κατανάλωσης ζώων που βρίσκονται νεκρά, καθώς τέτοια περιστατικά μπορούν κάλλιστα να ξανασυμβούν αν το ζώο πεθάνει από τσίμπημα φιδιού.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής υγειονομικής αρχής, Sizwe Kupelo, δήλωσε: «Η υπηρεσία μας καλεί τις κοινότητες να σταματήσουν να τρώνε κρέας από νεκρά ζώα που βρίσκουν, καθώς κάτι τέτοιο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο».

Δεν υπάρχουν πάντως αναφορές για νεκρούς, αν και οι Αρχές έχουν κάνει χώρο στο τοπικό νοσοκομείο και για άλλα πιθανά θύματα του δηλητηρίου…