Σκουπιδότοπος μεταμορφώνεται σε τουριστική ατραξιόν

Τα υπολείμματα των απορριμάτων λειτουργούν σαν πόλος έλξης


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
13:41
09/01/2012
Σκουπιδότοπος μεταμορφώνεται σε τουριστική ατραξιόν
loading

Μια παραλία στη βόρεια Καλιφόρνια από χωματερή που ήταν κάποτε, έχει μετατραπεί σήμερα σε δημοφιλή τουριστική ατραξιόν και μάλιστα αυτό που προσελκύει τους επισκέπτες είναι τα απομεινάρια των σκουπιδιών!

Όλα ξεκίνησα το 1949, όταν οι κάτοικοι της περιοχής συνήθιζαν να πετάνε τα απορρίμματα τους στην παραλία, δεδομένης της χαλαρότητας που υπήρχε την εποχή εκείνη αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της έλλειψης οργανωμένου συστήματος αποκομιδής.

Μόλις το 1960 οι Αρχές της πόλης άρχισαν να ευαισθητοποιούνται σχετικά με την περιβαλλοντική μόλυνση που συντελούνταν και σταδιακά απαγορεύτηκε η ρίψη οποιουδήποτε τύπου απορρίμματος στην παραλία.

Παρόλο βέβαια που η χωματερή είχε δημιουργηθεί εκεί περισσότερο από μισό αιώνα πριν, ορισμένα από τα υπολείμματα της παραμένουν εμφανή. Μόνο που αντί να απωθούν, προσελκύουν τον κόσμο. Και αυτό γιατί, η θάλασσα και τα κύματα γυάλισαν και λείαναν τα κομμάτια γυαλιού που υπήρχαν.

Σήμερα, η παραλία είναι καλυμμένη με κομμάτια γυαλιού στο μέγεθος βότσαλου που δίνουν κυριολεκτικά μια άλλη απόχρωση στην ακτή. Φυσικά, μεγαλύτερου μεγέθους σκουπίδια που η θάλασσα θα χρειαζόταν πολλά χρόνια για να «εξαφανίσει», καθαρίστηκαν.

Παρόλο που οι ντόπιοι επωφελούνται από την αυξημένη τουριστική κίνηση, ορισμένοι από τους κατοίκους διαμαρτύρονται καθώς οι επισκέπτες παίρνουν μαζί τους κομμάτια γυαλιού που έχουν λειανθεί σαν σουβενίρ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει