Προβατίνα για… Γκίνες στην Κυλλήνη

Γέννησε πέντε προβατάκια σε μια γέννα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
17:55
18/01/2017
Προβατίνα για… Γκίνες στην Κυλλήνη
5
loading

Στο βιβλίο Γκίνες πρέπει να μπει προβατίνα από την Κυλλήνη αφού ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα που μπορεί να αντικρίσει κανείς στον κτηνοτροφικό χώρο και ειδικότερα στην αιγοπροβατοτροφία είναι αυτό που είδε ξαφνικά ο κ. Γιώργος Δραγώνας, που διατηρεί λίγα πρόβατα σε μικρή στάνη για οικογενειακή εκμετάλλευση.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Μέχρι τώρα συνηθισμένα φαινόμενα στη γέννηση από προβατίνες είναι μέχρι και τετράδυμα και αυτό πολύ σπάνια.Από πεντάδυμα και πάνω είναι φαινόμενο!

«Γέννησε ένα κοπάδι»

Στα φαινόμενα λοιπόν ανήκει και η προβατίνα του κ. Δραγώνα. «Η προβατίνα ήταν στις μέρες της να γεννήσει. Έτσι προχθές το πρωΐ που βρέθηκα στην στάνη, την είδα να γεννάει ένα και μετά ένα δεύτερο προβατάκι. Είπα εντάξει και πάω σε ένα διπλανό χώρο από όπου επέστρεψα μετά από λίγα λεπτά. Τότε είδα και τρίτο αρνάκι. Νόμιζα ότι τα γεννητούρια τελείωσαν. Έτσι έφυγα για να επιστρέψω την προηγουμένη. Όταν μπήκα στην στάνη, είδα με έκπληξη ότι τα αρνάκια ήταν πέντε! Ξαναμετράω, πάλι πέντε…Η προβατίνα έχει ζευγαρώσει με ένα κριάρι αφγανικής φυλής.

Όπως πληροφορήθηκα από κτηνίατρο της περιοχής αυτό που συνέβη στην στάνη μου  οφείλεται στο γεγονός όταν η προβατίνα και το κριάρι προέρχονται από εξευγενισμένες φυλές, σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή, τότε είναι δυνατόν να προκύψει το συγκεκριμένο φαινόμενο με πεντάδυμα. Η προβατίνα μου γέννησε…κοπάδι. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω και την συμπεριλάβω στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Ξέρω ότι στην Κυλλήνη δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο. Είδα στο διαδίκτυο ότι στη Λάρισα είχε γεννήσει το 2014 μια προβατίνα εξάδυμα».

Το ρεκόρ στα Τρίκαλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αρνιών σε μία γέννα είναι 8 σε μονάδα της Νέα Ζηλανδίας ενώ επτά αρνιά είχαν γεννηθεί τον Οκτώβριο του 2016 στα Τρίκαλα και αυτή η γέννα  σήμερα αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Η Κυλλήνη έρχεται τρίτη με πεντάδυμα.

Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar tboni

  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΖΟΥΜΕ.

 2. avatar Vegan

  Kαλοφάγωτα!

 3. avatar mnimwn

  Και εδώ όλα τα εύσημα στο θηλυκό , για το καημένο το κριάρι που τόσο προσπάθησε ούτε λέξη .

 4. avatar arnaki

  Την ξέρω την κοπέλα, ήμασταν συμμαθητές. Από μικρή ηταν λίγο εξτρίμ.

 5. avatar Κωστας 14

  Επιτέλους,κάτι αρχίζει να κινείται στή χώρα μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει